Wil je de samenwerking in je team verbeteren? Dan is de Team Talenten Sessie het juiste middel! Inzicht in talenten en drijfveren helpt om mensen taken en rollen te geven die het beste bij hen passen. Dan doen ze waar ze goed in zijn en dat is bevorderlijk voor de samenwerking en de energie in het team.

Wat een Team Talenten Sessie oplevert

‘Mijn team is niet gemotiveerd. Er wordt gemopperd, projecten duren te lang en komen niet af, er wordt niet goed samengewerkt. Ik krijg er geen grip meer op. Kunnen jullie een Team Talenten Sessie met ons doen?’

Bij dit verzoek hebben we eerst met de leidinggevende en het team gesproken. De problematiek werd door iedereen herkend. Het hele team deed een drijfverentest. Door de test en de teamanalyse werd duidelijk hoe de verschillende teamleden in elkaars allergie zaten en waar ze de samenwerking konden vinden. Daar hebben we acties op bedacht en die uitgeprobeerd. Het werkte! Het was een mooi, kort en krachtig traject met veel winst voor iedereen.

‘We gaan samenwerken met twee nieuwe partners en vinden het zinvol om met elkaar te bespreken hoe we het beste uit deze samenwerking kunnen halen.’

Dit was een heel proactief verzoek. Met een drijfverentest voor de bestaande partners en de nieuwe partners kregen alle betrokkenen een goed beeld van elkaars sterke kanten, maar ook van elkaars allergieën. Vervolgens hebben we de resultaten besproken en toegepast bij casuïstiek en samenwerkingsvragen. Een half jaar later hebben we besproken wat het traject heeft opgeleverd en waar nog te winnen valt.

Inzichten in drijfveren en deze praktisch inzetten

De Team Talenten Sessie bestaat uit twee delen.

  • Deel 1: Met behulp van de Drijfverentest krijgen jullie een beeld van hoe jullie ervoor staan als team en wat jullie individuele bijdrage aan het team is. Waarin versterken jullie elkaar? Wat zijn aandachtspunten?
  • Deel 2: We bespreken hoe je de inzichten die de drijfverentest opleveren, effectief inzet. Doordat je elkaars sterke kanten beter leert kennen en daar een beroep op kan doen. En door te leren duidelijk te communiceren waardoor de samenwerking verbetert.
    We sluiten de dag af met concrete afspraken, waar jullie morgen mee kunnen beginnen. Zodat je zo snel mogelijk kunt starten met doen waar je goed in bent.

Meer weten?

Benieuwd naar het positief inzetten van de drijfveren in jouw team? Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Doen Waar Je Goed In Bent is gecertificeerd partner van Management Drives en My Motivation Insights, die beide drijfveren meten.