Wil je weten waar jij goed in bent? Doe dan de TalentScan en krijg inzicht in je drijfveren en talenten. Je maakt je eigen meetlat die je helpt keuzes te maken in je werk, loopbaan en ontwikkeling. Doen waar je goed in bent start met weten waar je goed in bent! Als je weet waar je goed in bent, kun je er daarna ook kiezen voor coaching op je talenten. Of coaching op talenten voor het hele team.

Wat de TalentScan oplevert

Werkgever van Joris: ‘Kan jij met Joris zijn drijfverenprofiel bespreken? Hij is hartstikke goed in de klanten binnenhalen. Maar hij vindt de afhandeling niet leuk, is slordig en komt zijn afspraken niet na. Ik weet niet hoe ik hem kan helpen zodat hij zijn werk met plezier blijft doen.’

Door het gesprek over zijn drijfveren kreeg Joris ineens inzicht in waarom hij het ene deel van zijn werk leuk vond en het andere helemaal niet. En ook hoe hij het deel dat hij niet leuk vond, leuker kon maken. Samen met zijn leidinggevende is hij op zoek gegaan naar een oplossing, omdat beiden daar de meerwaarde van inzagen.

Cliënt Maarten kwam langs voor een kennismakingsgesprek met de vraag: ‘Ik zit al 10 jaar in mijn baan. Ik heb het naar mijn zin, maar het wordt te veel van hetzelfde. Wat moet ik doen? Wat moet ik veranderen? Hoe ga ik beginnen?’

Dit is een veel voorkomende vraag. Wij starten altijd met: Waar ben jij goed in? Dan is een drijfverentest een fijn hulpmiddel. Zo ook voor Maarten. Als business controller had hij een mooie carrière gemaakt tot nu toe. Soms dacht hij wel na over de positie van zelfstandig financieel consultant. Maar kon hij dat wel? Was hij daarvoor geschikt? Uit de TalentScan kwam haarscherp zijn blauwe kant die zo goed bij zijn financiële rollen paste, maar ook zijn ondernemende en sociale kant waar hij heel veel energie uit haalde. Maarten was overtuigd. Hij is gestart als zelfstandige en het gaat hem heel goed af.

In twee sessies inzicht in je talenten en drijfveren

Met een TalentScan weet je in twee sessies wat jouw talenten en drijfveren zijn.

  • Sessie 1: We bespreken de drijfverentest en MBTI, die je thuis hebt gemaakt.
  • Sessie 2: We maken samen een Talentenprofiel. Als voorbereiding krijg je de Talentontdekker, een 360 gradeninstrument. Daarbij vraag je aan minstens drie mensen die jou kennen in een andere rol wat jouw talenten zijn. Je gaat erover in gesprek en hoort welk gedrag bij welk talent hoort. Met al deze talenten maak je zelf een talenten top 10, die we bespreken tijdens de tweede sessie.
Benieuwd naar jouw talenten en drijfveren?

Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.

Doen Waar Je Goed In Bent is gecertificeerd partner van Management Drives en My Motivation Insights, die beide drijfveren meten. We zijn licentiehouder van LATENT TALENT©. Deze methode is ontwikkeld door Greve & ‘t Hart talentontwikkeling. Het is een 360 gradenfeedbackinstrument dat wij regelmatig inzetten bij de TalentScan.