Je bent een uitstekende professional; je werk gaat goed, maar toch krijg je niet voldoende erkenning. Hoe zorg je voor meer erkenning? Je wordt niet gevraagd voor de opdrachten die je graag wilt hebben. Waarom ziet je leidinggevende je niet staan? 

Als je heel goed weet wat je waard bent, maar je durft het niet te communiceren dan klopt de congruentie tussen binnen en buiten niet helemaal. Cora heeft dat probleem. Ze wil het doorbreken. Ze wil laten zien waar ze goed in is. Cora is dat door de coaching gaan doen. Op basis van casuïstiek ging zij droog oefenen en daarna in de praktijk. Ineens zag ze wanneer ze zich terugtrok of niets zei. Door het oefenen met kleine stapjes liet ze eigenlijk vrij vanzelf nieuw gedrag zien. We gingen vervolgens dat nieuwe gedrag versterken en verdiepen.

Aanpak

In dit traject gaan we op basis van casuïstiek aan de slag met je Personal Brand. Wat gaat goed, wat kan beter, hoe pak je dat aan? Welk nieuw gedrag moet je ontwikkelen om meer zichtbaar te worden? Je geeft jezelf opdrachten. We bereiden ze voor, we oefenen ze en je gaat ermee aan de slag. Na afloop evalueren we en krijg je feedback. Learning by doing. Dan volgt de nieuwe opdracht en ga je opnieuw aan de slag. Zo doen we alle belangrijke onderdelen aan waar op valt te leren. In 4 sessies, individueel of in de groep, ben je nog meer jezelf en sta je er vol zelfvertrouwen! Zodat je écht doet waar je goed in bent. Als volgende stap helpen we je ook graag bij het pitchen: vertellen waar je goed in bent.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op.