Hoe bewust ben je van hoe je overkomt? Wat is jouw image? Voer je gesprekken over wat je drijft in werk? Waar je voor staat? In het traject ‘Jouw profiel: weten waar je goed in bent’ – individueel of in een groep – is het resultaat een goed inzicht in waar je goed in bent en heb je dat ook gecheckt bij anderen. Als volgende stappen helpen we je ook graag bij het pitchen en in actie komen.

Vaak denken we nog: ‘Als ik mijn best doe dan komt het vanzelf goed. Dan kom ik vanzelf bovendrijven.’ Maar zo werkt het tegenwoordig niet meer. Iedereen is min of meer vergelijkbaar opgeleid en dan maakt de leidinggevende of HR-keuzes op andere gronden. Een manager kiest dan voor de persoon waar hij een goed beeld bij heeft of die hij vertrouwt. Dit heeft alles te maken met Personal Branding.

Saskia is een toegewijde business controller met veel kennis van zaken en een toegewijde coördinator. Haar leidinggevende leunt behoorlijk op haar en geeft haar alle ruimte. Saskia wil eigenlijk graag zelf leidinggeven, maar ze merkt dat ze geneigd is om zich bescheiden op te stellen. Hoe word ik leidinggevende in deze zeer strategische en formele organisatie? Snel werd duidelijk op basis van een aantal testen en coachgesprekken dat Saskia zichzelf niet krachtig profileerde. Vaak vergoelijkte zij het gebrek aan kennis; repareerde en streek glad. Terwijl ze feitelijk een heel duidelijk visie op zaken had en op de toekomst van de afdeling, scherpe analyses pleegde en de afdeling redde van grove fouten. Dit inzicht hielp haar om ander gedrag te laten zien; 360-graden-testen uit te zetten over wat anderen haar zagen doen en adviseerde. Het begin van een profilering op basis van kracht.

Aanpak

We gaan aan de slag met de Personal Branding Pyramide (PBP). Je vult de PBP op alle niveaus in door inzicht op basis van een testen; coachgesprekken en groepsopdrachten. Tenslotte check je je Personal Brand bij mensen die jou goed kennen. Aan het eind van dit traject dat bestaat uit 4 sessies ben je klaar om aan de slag te gaan met het nieuwe gedrag dat past bij je Personal Brand en bij wat je wilt. Want doen waar je goed in bent start met weten waar je goed in bent.

Meer weten?

Spreekt dit je aan? Neem dan contact met ons op.