Je wil je sterke punten inbrengen in het beoordelingsgesprek. Je wil duidelijk aangeven in welke richting jij je wilt ontwikkelen. Maar… HOE weet ik wat mijn talenten zijn en WAT wil ik eigenlijk?

In ons vorige blog bespraken we dat het van belang is je eigen sterke punten in te brengen in het beoordelingsgesprek. En zo concreet mogelijk aan te geven wanneer jij op je best bent en hoe jij je kwaliteiten verder kan ontwikkelen.

Oefening: Ontdek je sterke punten
In de komende maanden delen we nog twee keer een oefening waarmee je een goed beeld krijgt van je talenten en hoe je je leert te richten op wat jij graag wilt in je werk. In deze blog vind je de eerste oefening: hou dagelijks bij wat je sterke punten zijn.

Een sterk punt herkennen
Hoe herken je een sterk punt? Je herkent een sterk punt omdat
• je er met plezier aan werkt,
• je de tijd vergeet als je dat doet,
• je je dan sterk voelt,
• je voldoening hebt als het klaar is.
• je energie over hebt als je dit gedaan hebt.

Maak een lijst
Maak een lijst in een boekje of in je telefoon waarbij je zo concreet mogelijk bijhoudt wat je doet als je je sterk voelt. Vul bijvoorbeeld deze zin aan: Ik voel me sterk als ik …….

Voorbeelden
Een paar voorbeelden:
• Ik voel me sterk als ik werk aan …
• Ik voel me sterk als ik goede ideeën heb voor ….
,, als ik met anderen kan praten en ideeën uitwisselen
,, als ik een complex vraagstuk overzichtelijk heb gemaakt

Hulpoefeningen
Deze twee oefeningen kunnen je helpen:

• Kijk aan het eind van de dag in je agenda en noteer waarbij jij je sterk voelde. Of kijk naar morgen, waar heb je zin in om aan te pakken en tot een goed einde te brengen?
• Bedenk: welke taken vind je leuk en waar krijg je energie van?

Bewaar dit!
Bewaar de lijstjes goed. Volgende maand plaatsen we weer een nieuwe oefening en dan heb je de informatie die je nu hebt verzameld weer nodig. In het blog van 20 feb en van 19 maart komen de volgende oefeningen.

Meteen aan de slag met jouw talenten?
Kun je niet wachten op de volgende blogs en wil je meteen aan de slag met je talenten? Neem contact met ons op voor een gratis kennismakingsgesprek.