Wat je tijdens je beoordelingsgesprek niet hoort

Aan het begin van het jaar maak je meestal de afspraken waar je aan het eind van het jaar je beoordelingsgesprek over voert. Waar kun je op letten bij het maken van deze afspraken? In deze blog onze tip én we delen met je wat je nu niet hoort tijdens je beoordelingsgesprek. 

Je beoordelingsgesprek
Laten we eerst eens terugblikken naar de beoordeling van vorig jaar. Check, check, check, je hebt een hele goede beoordeling! De ene na de andere behaalde doelstelling wordt afgevinkt. Goed tot uitstekend en je manager kijkt blij. Toch ga jij zonder energie de deur uit. Er was 1 punt waar je iets minder goed op scoorde. Daar hebben jullie uiteindelijk het hele beoordelingsgesprek aan gewijd. Over hoe dat zo gekomen is en wat je eraan zou kunnen doen. En nu ga jij een training volgen op dit gebied en krijg je een personal coach om je hierop te coachen. Je kan natuurlijk ook altijd bij je manager terecht. Er worden gesprekken in gepland om de voortgang te bespreken.

Tijd en energie steken in waar je niet goed in bent?
Je wordt al moe als je eraan denkt. De komende maanden ga jij dus veel tijd en energie stoppen in iets dat je niet goed kan, dat je niet leuk vindt en waar je geen energie van krijgt. Je zult de komende maanden minder tijd hebben om de dingen te doen waar je goed in bent en waar je nu net een goede beoordeling op hebt gekregen. Herken je dit? Alle aandacht, tijd en geld gaat naar wat je minder goed kan, naar je ontwikkelpunten. Aan wat je echt goed kan, wordt nauwelijks aandacht besteed.

Tip: Doe waar je goed in bent!
De visie van Doen Waar Je Goed In Bent is dat het tijdens je beoordeling vooral moet gaan over waar je goed in bent. En hoe je dit verder kan ontwikkelen en inzetten in je eigen werk en voor de organisatie. Dan maak je grote stappen en word je met plezier succesvol. Daarom onze tip: focus je bij de afspraken die je aan het begin van het jaar maakt dus vooral op waar je goed in bent!