Wil je leren netwerken voor het vinden van een nieuwe baan? Wil je écht doen waar je goed in bent? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Netwerken voor jezelf en voor het vinden van een baan, is hogeschool Netwerken. Je gaat netwerkend je arbeidsmarkt verkennen en maakt daarbij volop gebruik van LinkedIn.

Koen (45) weet heel goed waar hij goed in is en welke richting hij uit wil. Hij solliciteert, maar wordt niet aangenomen. Het probleem bij Koen is dat hij niet goed in staat is om in sollicitatiegesprekken zijn talenten onder woorden te brengen. Daarnaast komt hij onzeker over omdat hij geen goed beeld heeft van de branches en organisaties waar hij solliciteert. Door samen te onderzoeken wat zijn stijl van netwerken is, hoe hij die kan verbeteren en goed kan gebruiken in netwerkgesprekken, begon Koen steeds meer lol te krijgen in netwerken. Hij haalde de informatie binnen die hij nodig had om een sterke indruk te maken. Na vier maanden was hij in de laatste ronde van de sollicitatieprocedure doordat hij veel informatie netwerkend binnen had gehengeld.

Aanpak netwerken voor een nieuwe baan

Het traject Netwerken voor een nieuwe baan bestaat uit 4 tot 6 sessies en omvat de volgende stappen:

  • Op basis van ‘wie je bent en wat je wilt’ breng je in kaart waar de meest geschikte banen voor jou op de arbeidsmarkt te vinden zijn. En je onderzoekt of je voldoet aan de vacature-eisen.
  • We brengen je eigen netwerk in kaart voor je Netwerk- en Sollicitatiecampagne.
  • We stellen een actueel cv op met aansluitend LinkedIn-profiel.
  • Je volgt de Training netwerken en LinkedIn waarin veel aandacht is voor de elevator pitch en de juiste insteek voor de gesprekken (focus) en juist gebruik van LinkedIn.
  • Je gaat in gesprek met een LinkedIn-expert over je profiel en het gebruik van LinkedIn. Je leert hoe je LinkedIn kunt inzetten voor het vinden van interessante organisaties en banen én hoe recruiters jou beter kunnen vinden.

Je sluit deze module af als je al een aantal netwerkgesprekken hebt gevoerd en je weg kunt vinden op LinkedIn. Je kunt dan vol vertrouwen netwerken voor een nieuwe baan; een functie waarin je doet waar je goed in bent. Wil je vervolgens ondersteuning met Jobsearch en Solliciteren? Dan helpen we je ook graag.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd geraakt? Neem dan contact met ons op.

Netwerken Werkt

Meer informatie over onze aanpak is te vinden in het boek Netwerken werkt, op weg naar de baan die je wilt van Rob van Eeden en Els Nijssen.