Hoe ‘bedien’ jij je relaties? Wil je leren om jezelf beter te profileren, intern en extern? Of hoe je klantcontacten vruchtbaar kunt onderhouden? Dan is deze coaching geschikt voor jou! Wil je liever coaching in groepsverband, dan kan dat ook. Ook helpen we je graag om te netwerken voor opdrachten of te netwerken voor een nieuwe baan.

Als je resultaat wilt halen uit een goed netwerk, dan moet je je relaties goed onderhouden. Het is dan belangrijk om te weten hoe je moet netwerken en jezelf moet profileren.

Een van onze cliënten, Maaike, loopt aan tegen de vraag: ‘Hoe zorg ik dat ik niet alleen de opdrachten van onze klanten zo goed mogelijk oplos, maar ook zo ver kom dat we niet in een korte-termijn-oplossing blijven hangen? Daarvoor moet ik goede en betrouwbare relaties opbouwen? Ik vind dat moeilijk.’

In de coaching heeft Maaike geleerd wat de principes van netwerken zijn, hoe ze haar stijl van netwerken kan benutten om geloofwaardig over te komen en waar zaaien en geven overgaan in gunnen en ontvangen.

Aanpak coaching relatiemanagement

De coaching op relatiemanagement bestaat uit zo’n 4 tot 6 sessies. De stappen:

  • We maken op basis van een Talentscan of Talenten Motivatie Analyse je persoonsprofiel. Dit is het uitgangspunt voor jouw stijl van netwerken. Daarmee gaan we aan de slag.
  • Je vergroot je kennis over netwerken; je schrijft een passende pitch, je oefent die en zorgt dat die aansluit bij je doel en focus.
  • Je gaat aan de slag met de voorbereiding van de eerste gesprekken; het oefenen van het maken van de afspraak; de start van het gesprek en lastige situaties op basis van eigen casuïstiek.
  • Ook besteden we aandacht aan het in kaart brengen van je netwerk of dat van het bedrijf waarin je werkt; beoordelen we de kwaliteit ervan en je maakt een actieplan om je netwerk te onderhouden, verrijken en uit te breiden.

We ronden af als je drie gesprekken hebt gevoerd.

Geïnteresseerd geraakt?

Meer weten? Neem contact met ons.