Wil je doorgroeien in je werk? Maak je de stap van medewerker naar leidinggevende? Of zoek je meer verdieping in je huidige werk? Dan is het coachtraject Verdiepingsslag in je vak de coaching die je zoekt! Om je verder te brengen in waar je goed in bent, is het van belang je professionele én persoonlijke ontwikkeling gelijk op te laten gaan. Wij helpen je hier graag bij. Ook als je op zoek bent naar meer verdieping in je vak of meer plezier in je huidige werk.

Wat het coachingstraject oplevert

Leidinggevende bij een bank vertelt over een van zijn medewerkers: “Jacob is naar een hogere functieschaal gegaan. Het is belangrijk dat hij meer op tactisch niveau acteert en minder op operationeel niveau. Hij moet de competenties, mindset en houding die horen bij de hogere schaal meer eigen maken.”

Het coachtraject met Jacob startte met inzicht in wat het verschil in functie inhoudt. Wat dat betekent voor zijn gedrag en hoe hij daar met zijn kwaliteiten op in kan spelen. Door casuïstiek in te brengen en door naar de situatie te gaan kijken vanuit de nieuwe rol, en niet vanuit de oude, maakt hij binnen drie maanden grote stappen en past de functie als een jas.

Marga is medewerker Marketing & Communicatie en vervult tijdelijk de functie van de leidinggevende. Dit brengt andere verantwoordelijkheden met zich mee en doet een beroep op nieuwe competenties. In de coaching bespreken we hoe Marga de competenties die bij deze rol horen kan invullen. Zo vindt zij een manier van werken en een stijl die goed bij haar past. Het resultaat was een startende leidinggevende die volledig in haar kracht staat en die eigenlijk door wil in zo’n rol.

Aanpak

Bij dit type trajecten starten we soms met een persoonlijkheidstest. Vaak is dat ook niet nodig. Dan kunnen we vanuit casuïstiek meteen aan de slag. Dit zijn trajecten van ongeveer 4 sessies. Vaak spreiden wij de sessies over een half jaar om de coaching aan te passen aan de behoefte.

Meer weten?

Geïnteresseerd geraakt? Neem contact met ons op. Ook als je op zoek bent naar plezier hebben en houden in je werk horen we graag van je!