‘Leidt de coronacrisis blijvend tot een andere economie?’ Dit soort koppen lees je dagelijks in de krant. Nu de wereld tot stilstand is gekomen ontdekken we waar we vandaan komen. Van een korte denktijd, oppervlakkige afwegingen, snelle besluiten en acties. Die zijn onze tweede natuur geworden. De coronatijd is spannend, maar biedt ook kansen. Juist door de  vertraging in de wereld kun je de tijd nemen om na te denken over de koers in jouw loopbaan. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog.

Vertragen
Wat is vertragen en wat levert het op? Als je wilt vernieuwen dan zul je ruimte moeten maken voor het (nog) niet-weten, voor nauwkeurig luisteren naar jezelf en anderen en de feiten moeten benoemen. De gedachten die zich vormen moeten rijpen tot oplossingen of keuzes. Dan kun je de volgende stappen zetten. Een moment van vertraging en bezinning, waarin je luistert naar datgene waar je normaal niet de tijd voor neemt om bij stil te staan. Laten we gebruikmaken van deze situatie voor onszelf als werkende en onze zorgen en spanning omzetten in nadenken over wat je kan, wil en hoe je dat gaat realiseren. Doe dit aan de hand van de volgende drie stappen.

Stap 1: Denken over ‘doen waar je goed in bent’
Richting geven aan je loopbaan start met weten waar je goed in bent. Want weten waar je goed in bent, is de eerste stap naar doen waar je goed in bent, de centrale gedachte van alles wat wij doen. Wil je een start maken met deze periode gebruiken voor je eigen koers? Begin dan op onze website. Daar vind je blogs over je hoe je je drijfveren, talenten, waarden en normen vindt. Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

Stap 2: Woorden geven en uitbeelden waar je goed in bent
Alles wat je geleerd hebt over jezelf door het lezen en uitvoeren van de opdrachten in onze blogs, vat je samen in 10 á 15 regels. Je geeft antwoord op de volgende vragen:
– Wie ben ik met al mijn talenten, passie en dromen?
– Wat typeert mij?
– Wat kan ik en waar ben ik goed in?
Je werkt die antwoorden uit in beelden en woorden die zicht geven op je belangrijkste talenten in jouw kennis en werkervaring.

Stap 3: Waar je goed in bent vertalen naar je werk
Stel jezelf de vragen:
– Waar wil ik naar toe in werk?
– Waar kan jij het verschil maken?
– Waar ben ik op inzetbaar?
Schrijf dat op. Verplaats je daarbij in de persoon die straks naar jouw verhaal gaat luisteren en die je wilt overtuigen van jouw meerwaarde.

Je eerste belangrijke stappen gezet!
Als je hier bent gearriveerd hebt je al heel veel bereikt en heb je zicht op waar je goed in bent en hoe je dit kunt inzetten in je werk. Dit is een goede voorbereiding op het maken van jouw profiel en om de vervolgens de stappen te zetten naar een passende profilering en het vergroten van je zichtbaarheid. Daar gaat de volgende blog over in juni. Wat je nu gedaan hebt helpt bij vertrouwen hebben in de toekomst. En dat is een belangrijke voorwaarde om succesvol te zijn.  

Meer weten?
Wil je meer weten over je profilering in deze coronatijd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.