Hoe maak je je talent zichtbaar?

In een vorig blog bespraken we waar de aandacht vooral naartoe gaat tijdens je beoordeling. Inderdaad, naar wat je niet kan. Een logisch gevolg is dan dat bij de keuze voor een opleiding of training de aandacht weer gericht is op wat je niet kan en dus moet leren. Dat is goed als dit ten dienste staat van je ontwikkeling op langere termijn. Als de focus ligt op waar je goed in bent en welke kwaliteiten je verder wil ontwikkelen. Wat zijn jouw talenten en hoe maak je je talent zichtbaar?

Last van waar je niet goed in bent?
Heb je stress omdat je iets niet goed kunt? Als je last hebt van waar je niet goed in bent, dan ligt het voor de hand dat eerst op te lossen. Let dan wel goed op of hieraan werken past bij de ontwikkeling van je talenten op de lange termijn. Waar wil je staan over een paar jaar? Wat is jouw volgende stap? Anders is het een korte termijn oplossing die vooral de aandacht vestigt op wat je niet kan en je uiteindelijk niet verder helpt.

Zo wordt je talent zichtbaar
Ga in gesprek met je leidinggevende of HR over wat je wel wilt. Over wat je talent is en hoe je dat verder kan ontwikkelen. Daar is misschien voor nodig dat je ook iets leert wat je niet goed kan, maar dat staat dan ten dienste van de talentontwikkeling die je voor ogen hebt. Zo zorg je ervoor dat doen waar je goed in bent centraal staat in je ontwikkeling.

Richting geven aan je loopbaan
Het gesprek gaat over je talent en je wens/ambitie en je vraagt advies over wat moet je leren, om je verder te ontwikkelen. Zo maak je een goed en duurzaam opleidingsplan dat richting geeft aan je ontwikkeling.

Meer weten?
Wil je meer weten over talentontwikkeling? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.