Drijfverentest voor teams

Door het gebruik van drijfveren krijg je snel inzicht in de talenten en drijfveren in je team. Op basis daarvan kan je werkafspraken maken, elkaar aanvullen, projectteams samenstellen en vooral zorgen dat iedereen doet waar hij goed in is. In deze blog vertellen we je hoe je een drijfverentest voor teams inzet.

Werkverdeling op basis van drijfveren
Drijfveren kunnen helpen om eens anders tegen de werkverdeling en de planning aan te kijken. Wat heb je nodig in de beginfase van een project? Mensen met welke drijfveren zijn goed in kansen en mogelijkheden zien, brainstormen, doelen stellen? En wie kan in de volgende fase een goede planning maken en draagvlak creëren? Wie houdt de visie en strategie in de gaten?

Snel op het goede spoor door een drijfverensessie
In een nieuwe team of in een nieuw samengesteld projectteam kan een kick off met een drijfverensessie mensen enorm snel op het goede spoor zetten. Wie heb ik wanneer, waarvoor nodig? Wie denkt goed met mij mee en wie haalt me uit m’n comfortzone als ik op een dood spoor zit? Door wie laat ik iets nalezen of bekijken of ik niets vergeten ben? Het wordt direct duidelijk.

Weten van elkaar waar je goed in bent
In een team dat elkaar langer kent, weet je van elkaar waar je goed in bent maar dat kan ook vaste patronen opleveren waardoor niet alle kwaliteiten altijd even goed worden ingezet. Teamleden die niet zo goed zijn in zich profileren in het team maar wel een wezenlijke bijdrage kunnen leveren, worden beter zichtbaar en kunnen eerder aan de slag met de juiste dingen.

Het helpt om elkaars drijfveren te kennen
In een vorige blog bespraken we hoe je de diversiteit in een team beter kan gebruiken. Of hoe je een collega kan zoeken om mee samen te werken als je een bepaald talent helemaal niet hebt. In beide gevallen helpt het om je eigen en elkaars drijfveren te kennen. Het geeft ook een prettige omgang en samenwerking als je dezelfde terminologie hebt en elkaar kan aanspreken op “ik heb gele visie nodig, blauwe structuur of oranje resultaatgerichtheid”.

Meer weten over een drijfverentest voor teams?
Wil je meer informatie over een teamsessie op basis van drijfveren? Bel of mail ons en zorg dat je team nog beter wordt!