Deze keer een persoonlijke blog, over hoe de rust van de lockdown mij laat nadenken over: wat wil ik nu eigenlijk? En wat betekent deze nieuwe manier van werken voor mijn werk in de toekomst? Wat blijkt, ik ben niet de enige met deze vragen. Uit de inventarisatie die ik als HR manager doe bij collega’s, is iedereen aan het nadenken over wat dit betekent voor haar/zijn werk in de toekomst. De antwoorden op deze vragen hebben een link met doen waar je goed in bent, het voegt namelijk een voorwaarde toe. Hoe dat zit? Je leest het in deze blog.

Genieten van de kleine dingen en de flexibiliteit

Ik ben zo bang dat straks zal blijken dat ik heel egoïstisch ben geworden. Door de (gedeeltelijke) lockdown ben ik nu 14 maanden geheel op mezelf teruggeworpen. Heel saai en verlammend, maar ook heel zen en leven bij de dag. Ik heb geleerd niet te ver vooruit te kijken. En me vooral me niet bezig te houden met zaken waar ik geen invloed op heb, zoals een besmettelijk virus en hoe anderen hiermee omgaan. Ik ben goed in het genieten van kleine dingen. Zoals van de mensen dat ik wél zie, het werk dat ik doe en dat ik ook online heel leuk vind. Maar ook: elke dag nieuwe bloeiende bloemen in de tuin en de ontdekking dat wandelen meer is dan alleen maar saai. En de flexibiliteit die dit leven met zich meebrengt; ik kan nog veel meer dan vroeger zelf bepalen. Tijd en plaats onafhankelijk werken. Als ik in Spanje zou zitten, zou (bijna) niemand het merken. Dan zet ik mijn laptop aan in Valencia of Sevilla.

Weer terug naar kantoor?
Deze gedachten worden veroorzaakt door het nadenken over weer op kantoor gaan werken en hoe dat eruit gaat zien. Ga ik weer twee dagen naar Amsterdam-West naar het kantoor van kanker.nl? En twee keer in de week naar de notarissen op de Keizersgracht?  De vrijheid van werken wanneer je wilt, wandelen als het droog is, naar buiten als de zon schijnt. Behalve de online afspraken hoef ik met niemand rekening te houden en dat is ook heel lekker.

Elkaar live zien is ook heel fijn
Aan de andere kant is het ook heerlijk mensen weer live te spreken, onverwachte dingen mee te maken en naar buiten te gaan de wereld weer in. Dus wat wil ik nou eigenlijk en hoe ziet dat eruit?

Een extra element toegevoegd aan doen waar je goed in bent
Door een inventarisatie bij de collega’s van kanker.nl over de wensen voor het straks weer werken op kantoor, merk ik dat deze vraag bij iedereen leeft. De rust en flexibiliteit van het thuiswerken behouden en combineren met het ontmoeten en uitwisselen met collega’s, hoe gaat dat eruit zien? De reacties verschillen van de huur van kantoor opzeggen tot nooit meer online willen vergaderen. We gaan het opnieuw vormgeven. Het fijne is dat iedereen goed nadenkt over: welke elementen zijn belangrijk voor mijn werk en wanneer ben ik op mijn best? Kortom: er is een extra element toegevoegd aan doen waar je goed in bent, namelijk onder welke voorwaarden je dat het beste kan doen.

Meer weten?
Wil je meer weten over hoe wij je kunnen helpen om op jouw voorwaarden te doen waar je goed in bent? Tijdens een lockdown en daarna? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.